0 varer i kurven

0,00 kr.

Gå til kurv

Øl-braiserede kæber af gris og kartoffelmos med selleri

Ingredienser til 4 personer:

Øl-brasiserede kæber af gris

  • 8 kæber af gris, se her
  • 1 lille mørk øl, se her
  • 2 fintsnittede løg
  • 4 fintsnittede hvidløg
  • 3 dl. bouillon
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. smør + 1 spsk. smør
  • 1 porre i tynde ringe
  • 1 gulerod i små tern
  • 3-4 laurbærblade
  • frisk timiankviste
  • frisk rosmarinkviste
  • sort peber

Kartoffelmos med selleri

  • 800 g. kartofler
  • 1/2 knoldselleri
  • ca. 50 g. smør
  • ca. 1 dl. mælk
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • salt
  • peber

Rodfrugter i ovn (ca. 800 g. i alt)

  • gulerødder
  • rødbeder
  • pastinak
  • løg
  • jordskokker
  • 4 fed hvidløg
  • olivenolie, se her
  • 2 spsk. balsamico, se her
  • frisk timian
  • salt
  • peber

Tilberedning:

Øl-braiserede kæber af gris
Fjern sener fra kæberne og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle, brun kæberne af i smør i en gryde og sæt dem derefter til side.
Kom løg, hvidløg og porre i gryden og sauter det ved middelvarme, til de bliver klare, tilsæt herefter kæberne, mørk øl, grøntsagsboullion, tomatpuré, gulerødder, laurbærblade, rosmarin, timian og sort peber.
Sæt låg på og lad det simre svagt i ca. 1,5 time ved lav varme.
Tag laurbærblade, rosmarin og timiankviste op af gryden. Smag til med salt, peber og rør 1 spsk. kold smør i gryden.

Kartoffelmos med selleri
Skræl kartofler og selleri, skær dem i mindre stykker, kog dem i ca. 20 min og tjek om de er færdige ved at stikke en kniv i dem.
Hæld vandet fra, og hæld dem over i en skål. Brug en gaffel til at mose kartoflerne og sellerien, og tilsæt smør og lidt mælk af gangen.
Smag til med salt og peber.

Rodfrugter i ovn
Skræl rodfrugterne (ikke jordskokkerne, de skal skures og skær herefter knuderne af), skær dem i grove både og læg dem i et ovnfast fad.
Pil og pres hvidløg og bland det med olivenolie, balsamico, timian, salt og peber, og hæld det over rodfrugterne.
Vend rodfrugterne rundt og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 45 min.