0 varer i kurven

0,00 kr.

Gå til kurv

Ribeye med kæmpefritter og salviesmør

Ingredienser til 4 personer:

  • 1000 g. bagekartofler
  • Kryddersalt, se her
  • Peber, se her
  • 125 g. smør
  • En håndfuld salvieblade
  • 4 Ribeye bøffer, se her
  • 2 kviste rosmarin
  • 4 fed hvidløg
  • Olivenolie, se her
  • 750 g. grønne bønner
  • Chiliflager, se her
  • 0,5 dl. sesamfrø

Tilberedning:

Kæmpefritter
Skær bagekartoflerne til, så de er kantede. Der er lidt ekstra spild, men du får helt firkantede fritter. Del de kantede stykker i kæmpefritter på ca. 15 x 15 mm. og i den længde, de nu engang er. Fordelen med udskæringen er, at alle stykker får den samme tykkelse og dermed samme tilberedningstid. Du undgår altså de små tynde forkullede endefritter.
De koges i godt saltet vand i ca 8 min., vandet hældes fra og de varme fritter får en god sjat krydret oliveolie i gryden og godt med groft peber.
Tag et ark bagepapir og krøl det sammen til en lille kugle. Fold papiret ud igen, men sørg for at kanterne ikke bliver helt glatte, så holder du olien inde ved kartoflerne.
Læg fritterne på papiret så der er lidt afstand mellem dem og gi’ dem et drys groft kryddersalt. De skal have ca. 40 min. ved 200 grader ( ikke varmluft ), vend dem halvvejs så de får farve hele vejen rundt.

Salviesmør
Det er blevet en klassiker her i huset, når frygten for skilt bearnaise melder sig.
Smelt ca. 100 g. smør ved jævn varme og tilsæt fint hakkede salvieblade. Smørret må godt tage farve, men hold øje med, at bladene ikke bliver brankede.

Ribeye steaks
Tag kødet ud af køleskabet en time før tilberedning. Salt kødet på begge sider og slut af med lidt olivenolie. Skyl 2 kviste med rosmarin og mas 3-4 fed hvidløg flade med kniven.
Start stegningen på en varm støbejernspande, kun med den olie der sidder på kødet. Giv dem ca. 1,5 min. på hver side, så de lige får lidt farve. Læg dem til side i 4-5 min. Smelt ca. 25 g. smør på panden ved god varme og smid kødet på. Put hvidløg og rosmarin i smørret og giv kødet ca. 2 min på hver side, alt efter hvor rødt det skal være.

Tilbehør
Svits de grønne bønner i en wok i lidt olivenolie i ca. 5 min. tilsat sesamfrø, en knivspids chiliflager og lidt salt, bønnerne skal være møre, men stadig sprøde.

Anretning
Læg de gyldne kæmpefritter i et tårn med kødet ved siden af, sammen med bønnerne.
Giv kartoflerne og kødet en god skefuld smeltet salviesmør og et godt nip kryddersalt.