0 varer i kurven

0,00 DKK

Gå til kurv

Oksemørbradbøffer med svampesauce, crispy kartofler & spinatsalat

Ingredienser til 4 personer:

  • 800 g oksemørbrad, se her
  • Olivenolie, se her
  • Salt, se her
  • Peber, se her
  • 250 g. svampe
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. smør
  • 1,5 dl. hvidvin, se her
  • 2,5 dl. fløde
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 appelsin
  • 1,5 kg. kartofler
  • Chimichurri, se her
  • 75 g. babyspinat
  • 150 g. cherrytomater
  • Balsamico, se her

Tilberedning:

Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte, kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt salt og kog dem i ca. 10 min. (de skal stadigvæk være faste indeni).
Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, hæld lidt olivenolie og chimichurri over, og vend kartoflerne godt rundt.
Bag kartoflerne ca. 30 min. i en 200 grader varm ovn, tag bradepanden ud og “knus” kartoflerne lidt med en gaffel, bag dem herefter igen i ca. 10 min.

Oksemørbraden tages ud af køleskabet en times tid før den skal bruges, pudses af og skæres i fire lige store bøffer.
Pensl bøfferne med lidt olivenolie og krydr med lidt salt. Lad dem hvile i en time på en tallerken på køkkenbordet.
Varm en stegepande op ved høj varme, og panden skal være meget varm.
Kom en smule olie på panden og steg herefter oksemørbradbøfferne i 3-4 min. på hver side, alt afhængig af tykkelsen. Steg først på den ene side så bøfferne virkelig får en god stegeskorpe, og vend dem så om, hvor du nu kan skrue en anelse ned for varmen. Vendes nogle gange indtil de er rosa. Lad dem herefter hvile lidt og krydr med peber og evt. chimichurri.

Snit 1 stk. rødløg og hvidløg fint, svits det i 3-4 min. i smør i en lille gryde, kom herefter hvidvinen i og rør rundt til den er fordampet.
Rengør og snit svampene fint, kom dem i gryden og tilsæt grøntsagsbouillonterning fløde. Smag nu til med salt, peber og saften af appelsinen.

Læg babyspinat i iskoldt vand i ca. 15 min., så de bliver sprøde.
Kom dem herefter i en skål.
Vask cherrytomaterne og skær dem i kvarte, fordel dem over babyspinaten.
Snit rødløget fint og drys det over salaten.
Hæld lidt olivenolie og balsamico over salaten, og så er den klar til servering.

Velbekomme 🙂