0 varer i kurven

0,00 DKK

Gå til kurv

Svamperisotto med trøffelolie og parmesan

Virkelig lækker aftensmad med minimal tilberedningstid: I alt ca. 30 min. Retten vil falde i god smag hos såvel børn som voksne.

Ingredienser – til 2 personer:

  • 2,5 dl risottoris
  • 1 løg
  • 100 g champignon
  • 1 dl hvidvin – f.eks. denne
  • 5 dl hønse- eller grøntsagsfond
  • 75 g smør
  • 60 g parmesan
  • 1 spsk trøffelolie – se mere her smag til lidt efter lidt, idet smagen er meget kraftig
  • Olivenolie – se her
  • Lidt hakket persille – kan undlades

Tilberedning:

  • Pil og snit løg fint
  • Skær champignon i tynde skiver eller som du måtte ønske
  • Varm en sauterpande eller tykbundet gryde op og tilsæt olivenolie, trøffelolie og løg
  • Steg de hakkede løg blanke og tilsæt risottoris, og lad dem stege med
  • Tilsæt champignon og steg det yderligere 2 min.
  • Tilsæt hvidvin og lad det simre til hvidvinen er kogt ind
  • Når hvidvinen næsten er kogt ind tilsættes ca. 2 dl hønse- eller grøntsagsfond, lad det simre og koge ind
  • Når fonden næsten er kogt ind tilsættes de sidste 3 dl hønse- og grøntsagsfond, smag på risottoen og find ud af hvilken konsistens du ønsker, skal være “al dente”.
  • Tag svamperisotto af varmen, tilsæt smør og 1/2-delen af parmesan (skal være revet fint) og vend det stille og roligt rundt, til al parmesan er rørt ud i risottoen.
  • Anret risotto i dyb tallerken og riv den anden 1/2-del af parmesanen over
  • Hak persille groft og pynt din tallerken med det