Helstegt oksemørbrad med kaffesauce, grøntsager i bacon & grove kartoffelfritter.
Super lækker hovedret med masser af smagsoplevelser.
Ingredienser til 6 personer:
Kød:
- 1.4 – 1.6 kg oksemørbrad – se her
- salt, peber, olie og timian – kan også bruge én af vores krydderier – se her
Grøntsager – marineres:
- 3 gulerødder
- 6 forårsløg
- 6 skiver bacon
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk honning
- 1 tsk revet muskatnød
- 1 spsk hakket timian
- 2 spsk olivenolie – se her
Sauce:
- 100 g brun farin
- 1/2 dl soya
- 1 dl balsamico – se her
- 3 stk skalotteløg
- 2 stk. stjerneanis
- 1 dl rødvin – se her – resten af rødvinen passer fint til rødt kød
- 1/2 l mørk fond
- 1 spsk Iced espresso – se her
- 50 g smør
- salt og peber
Kartofler:
- 3 stk bagekartofler
- olivenolie
- salt og peber
Tilberedning:
Kød:
Rens oksemørbraden for sener, krydres med salt og peber eller krydderimix Chimichurri og pensles med olie, brunes af på en pande ca. 1 min. på hver side. Kom oksemørbraden i en forvarmet ovn ved 200 grader ca. 20 min. til en temperatur på 58 grader for medio – rosastegt. Tages ud af ovnen og lad den hvile i 10-15 min., klar til servering.
Grøntsager:
Skræl gulerødder og rens forårsløg, koges i letsaltet vand ca. 5 min.
Bland marinade af salt, peber, revet muskatnød, citronsaft, honning, timian og olie – læg grøntsager heri ca. 15 min.
Læg en 1/2 gulerod og 1 forårsløg sammen og vikl en skive bacon om, læg “rullerne” i et ildfast fad – hæld restmarinaden over og bages ca. 10-15 min.
Kartofler:
Skrub kartoflerne, skæres i 1/2 cm skiver på langs, krydr med salt og peber, pensles med olie – bages ca. 15-20 min. i forvarmet ovn.
Sauce:
Pil og snit løgene, smelt brun farin i bunden af tykbundet gryde til en karamelmasse, kom løgene heri, tilsæt soja og balsamico, giv det et opkog, tilsæt stjerneanis i skiver og rødvin og lad det koge lidt ned inden fond tilsættes, koges godt ned og sigtes.
For servering piskes iced espresso kaffe og smør i, smages stil med salt og peber.
Velbekomme 🙂